lørdag 19. september 2009

Skikkelig slaekke dager



Etter en heseblesende turné gjennom Punjab/Haryana paa rekordtid var det to slitne, syke og utmatta hvitinger som ankom Rishikesh for noen dager siden. Vi ble vekket paa Amritsarhotellet vaart klokka 03:39 om morgenen av sjaafoeren som skulle ta oss til bussen vi hadde bestilt til Chandigarh. Det var noeyaktig en time for tidlig. Med blomstrende Delhi-belly var det likevel bare aa poppe hver vaar immodium, kaste paa seg klaer og komme seg ut - det kunne jo hende det var vi som hadde faatt feil tidspunkt? Det var ikke det. Etter en halvtime venting utenfor et stengt reisebyraa ble vi sluppet inn i naboreisebyraaet (det var reisebyraagata, maa vite), og fikk gleden av aa se indisk fribryting og saapeserier paa tv en times tid.

Bussturen var en airconditiondroem, vi sov hele veien til Chandigarh. Vel framme var helsa til hver av oss likevel skranten nok til at vi bestemte oss for aa ta en kort tur i Nek Chand Rock Garden og ellers la byen i fred og komme oss fortest mulig i retning Rishikesh. Vi var heldige og fikk en direktebuss. Saa da var det, med troeblete mager, bittelitt feber og underskudd paa soevn ni timer i humpete, stappfull melkerute. Det gikk bra, det.

En fyr av ukjent opprinnelsesland og mye tilstedevaerelse tok tak i alle hvittingene som kom av bussen i Rishikesh og orga turen med Vikram (stor Rickshaw) videre til Lakshmanjhula, men foer vi kunne finne oss et sted aa bo maatte vi loese problematikken med den unge, indiske jenta (13-14?) som hadde limt seg fast i oss og sa vi maatte hjelpe henne fordi hun ikke hadde noe sted aa gjoere av seg. Herr handlekraftig fra bussen endte med aa snakke med de koselige, lokale politibetjentene, som etter hvert klarte aa kontakte familien hennes og sende henne i riktig retning. Det var en lettelse, jeg hadde veldig vondt av henne. Det virket som om hun hadde roemt hjemmefra og proevde aa komme seg til besteforeldre i en by oppe i fjellene.

Saa fikk vi sooove. Og vi vaaknet friske dagen etter.

Her er det rolig og godt. Litt for mye turister etter min smak, men stemninga er god, og jeg hadde nesten forventa at det var flere.


Vi hadde saa mange planer! Men etter proevelsen det var aa komme seg hit er det helt greit aa ta det med ro. Vi drikker te og spiser pizza, det er stort sett det. Og nyter utsikten over elva, ja, den hellige. Leser boeker hele dagen. I gaar gikk vi tur i skogen med et paafoelgende bad ved en nesten tom strand langs Ganges. Nydelig opplevelse. Den er ren her oppe. Og kald, forfriskende i varmen, og noe av det aller helligste, reneste og mest rensende som fins for en milliard hinduer. Saa naa kommer det til aa gaa bra med oss, vi har faatt Mor Gangas velsignelse. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar