onsdag 30. september 2009

Dyr 2

Det er som sagt mange dyr aa forholde seg til i dette landet, og det er paa tide med en oppdatering.

Ekorn
De er overalt. Saanne smaa med striper paa (som i mytologien er gitt dem av Shiva som takk for at de ogsaa hjalp til med aa bygge brua over til Lanka sammen med apene og bjoernene for aa redde Sita fra den onde Ravana). Jeg har nok sett minst hundre.
Elefant
Foreloepig har jeg bare sett én, den sto i naerheten av Sangam i Allahabad. Den var veldig stor.
Kameler
Samme sted saa vi to kameler. Men vi satser paa aa finne flere i oerkenen naar vi kommer saa langt.
Boefler
Dem har jeg mista tellinga paa. Her i Varanasi ligger de gjerne i vannetnede ved ghatene og tar livet med ro, eller de bestemmer seg for aa gaa i flokk gjennom de smale smugene slik at man tidvis maa roemme inn i kafeer, butikker eller til og med folks hus. Med den gummiaktige, svarte huden og horn i alle retninger er de morsomme aa se paa.
Mungo
Vi saa en mungo i Allahabad. Den var liten og soet og veldig fort vekk.
Geiter
Saerlig Joern er fascinert av de indiske geitene. De har litt utstaaende oeyne som staar merkelig langt ut paa siden av hodet, og lange, flagrende oerer. De fleste er hvite, graa, brune eller svarte, men i gaar saa vi to som var nesten like, hvite med brune prikker. Kjempefine!
Grisunger
I gaar gikk vi en tur i Durgakhund her i byen, og der traff vi paa noen ganske bedaarende grisunger. De var moekkete, men mye finere enn den skumle, schvaere purka i Rishikesh. Bilder kommer.
Flere hunder
Det er mange vonde ting i dette landet. Mennesker som lider under fattigdom, korrupsjon og diskriminerende, eldgamle sosiale strukturer. Saant burde man graate over. Men saa er det gjerne saann at foerst naar man ser den bittebittelille, tynne hundevalpen som er altfor liten til aa gaa i trapper (naar den staar paa bena rekker den til midt paa trinnet), som klatrer i trinnene langs ghaten, ramler flere store trinn ned, graater, kommer seg opp, proever igjen, faller ned, graater i smerte, opp igjen, ruller fire trinn ned og blir liggenede og graate, at alt det vonde man ser og opplever kommer opp i vonde hulk og plutselige taarer. Den finner ikke mammaen sin. Vi kunne ikke se henne vi heller. Og generelt i Varanasi er det litt daarlig stelt med loeshundene. Mange er saa skabbete at de knapt har pels igjen, og mange er skadde. De som bor i omraader hvor det er tett av restauranter har det litt bedre. Om kvelden mater man hundene med rester fra dagen: chapati, curryrester, surmelk og andre ting som ikke kan spares paa. Det er gjentjenesten for at de fanger rotter og mus.

2 kommentarer:

  1. Endelig har jeg skjønt at jeg skal huske å lese den fine bloggen din, beibi! Ååååå, stakkars lille valpen. :( Løshundene i Varanasi er ikke noe særlig, altså. Selv om de gjerne er ganske blide likevel. Husker du denne? http://techarea.net/~ingridgs/india/styggeste_hunden_varanasi.jpg

    Klemmer til dere! :X

    SvarSlett
  2. Aa! Den, ja. Joern hadde saa bete3nte myggestikk at vi vurderte aa gaa innom legen din. ;) Men det loeste seg.

    SvarSlett